dijous, 11 de febrer del 2010

12

Les melodies més boniques de la història de l'havanera

Bon dia Companys.
Un cop més l’iniciativa de les votacions que va proposar l’Helena, ens ha portat a col·laborar d’una manera del tot inesperada en aquest, el nostre Bloc de Les Havaneres.

Sóc feliç, estic feliç, em sento feliç, i és un orgull veure que des de que es va iniciar les primeres votacions, tot just fa vint dies, han passat per el bloc més de mil usuaris, dels quals més de sis-cents son usuals, i quatre-cents son nous usuaris que mai havien visitat el blog.
Es diu molt aviat, però aquests resultats no els havia vist mai, n’estic orgullós, content i feliç de veure i viure que Les Havaneres es van obrint pas a través de la xarxa, Per molts anys amb la vostra ajuda!!. Gràcies a tots i totes les participants.

No sé si servirà per als grups, tan de bó ens facin cas, i tan de bó, les puguem anant escoltant totes poc a poc.
Amics, això ja sembla el futbol. Doncs, hi ha un doblet, i no sé si seguim amb aquestes votacions, aconseguirem un triplet.
Estic parlant de un nom propi, que us el desvetllaré quan us reveli el resultat de les votacions, però ja us podeu imaginar de qui parlem.

Les nominades a ser –com va dir l’Helena- “Les melodies més boniques de les havaneres” son:
- Al pirata Joan Torrelles.
- Barquejant.
- Bolenera.
- Brodadora.
- Busca’m a l’Empordà.
- Cançó del verd mar.
- Colors.
- Cubanita preciosa.
- El barri antic.
- El cant del mar.
- El pensament.
- Flama d’amor.
- Gavina bonica.
- La balada d’en Lucas.
- La barca xica.
- La calma del mar.
- La fada i la bruixa.
- La gavina.
- La sirena i la lluna.
- Lola la tavernera.
- Mirada blava.
- Negrito congo.
- No sé.
- Para ti.
- Pensaments.
- Rosina.
- Tornaré.
- Ulls verds.
- Un cant d’amor.
- Vestida de nit.

I les quatre “Melodies més boniques de les havaneres” son:

Tenim un empat en el primer lloc, amb 25 vots:
Bolenera (Havanera)
Lletra: Carles Casanovas.
Música: Antoni Mas.

La balada d’en Lucas (Balada)
Lletra i música: Josep Lluís Ortega Monasterio.

En segon lloc amb 16 vots:
Un cant d’amor (Havanera)
Lletra: Carles Casanovas.
Música: Salvador Dabau.

En tercer lloc amb 15 vots:
La calma de la mar (Valset mariner).
Lletra i música: Nicolau Guanyavents.

En quart lloc amb 13 vots:
Barquejant (Valset mariner).
Lletra: Carles Casanovas.
Música: Josep Bastons.

Companys, amics i saludats, senzillament impressionant, estic bocabadat amb els resultats i l’afició que ha creat.
Com haureu comprovat, el “doblet” es deu al mestre Carles Casanovas i a l’Antoni Mas, que un cop més, han aconseguit estar en primera posició, tot i que aquest cop, han de compartir “podium” amb un altre dels grans, el mestre Ortega Monasterio.

A veure si tinc una mica de temps, i a la secció cançons, afegeixo algunes de les peces que han quedat en primera posició, tan de les lletres com de les melodies més boniques de Les Havaneres.

Un cop més felicito als guardonats, i els convido a recollir el premi per el bloc, deixant els seus comentaris allà on creguin que pertoca.

I un cop més, i no em cansaré de dir-ho, gràcies a tots per la vostra participació.

Salut, Força i Havaneres a dojo!!.

12 comentaris :

Unknown ha dit...

MOLTISSIMES GRÀCIES TONY!dóna gust llegir-te tan feliç i content d'aquesta iniciativa.Això eixample el cor,quan veus una persona tan agraïda i encantada i que ho expressa tan sincerament.
A en Pau i a mi ens fa molta il.lusió veure com de bonica fas la crònica...quelcom que quedarà per sempre en aquest meravellós bloc.
Vull agraïr també tots els participants la seva col.laboració.
Una abraçada molt forta per tots.
Sou fantàstics!
Aquesta iniciativa em va venir al cap quan vaig llegir la nena del bloc Port Bo parlant de lletres,melodies,i la distinció que en feia de cada cosa.
Anna Mª,vaig pensar que és cert que una cançó t'entra dins per tot un compendi de lletra i melodia o només per la melodia o la lletra en concret i que de vegades t'agrada molt la lletra però no tan la música i viceversa.
En aquesta votació de melodia han quedat les que tothom s'esperava i ja s'anaven perfilant...
BOLENERA i LA BALADA D'EN LUCAS són dues melodies divines i mereixen aquest lloc.
Vull felicitar el Mestre Antòni Mas per aquesta melodia que ens ha enamorat a gairebé tots i al Mestre Monasterio allà on ens estigui escoltant...la seva dolça i tendre melodia ens fa somniar des de ja fa uns anys i ben segur que enamorarà les futures generacions del món de l'havanera.
LA CALMA DE LA MAR,BARQUEJANT...uns valsets deliciosos i uns referents ja de l'havanera.
UN CANT D'AMOR la vaig conèixer al bloc juntament amb BOLENERA,com molta altre gent suposo,i em van agradar desseguida.
LA MELODIA D'EN SALVADOR DABAU té una força i passió com poques altres peces i em sembla que ja vaig comentar quan va quedar de les primeres per la preciosa lletra que té un contingut intens i emotiu que la fa ideal per una peça de teatre musical.
FELICITATS A TOTHOM i deixarem uns quants dies que la gent puguin comentar per com diu el meu marit Pau; "la traca final"....les havaneres més boniques de la història de l'havanera!
Petons per tothom i especialment per un bailet que un bon dia va tenir la genial idea de fer un blog d'havaneres;en Tony Foixench.
Fins ben aviat amics i amigues.

Nando ha dit...

UNA CRÒNICA SENSACIONAL,UNA IDEA SENSACIONAL I UNES PECES SENSACIONALS!!!

És fantàstic perquè la gent està aprenent molt amb aquest blog,amb la seva participació...es crea debat,punts de vista sobre lletres,melodies els sentiments que inspiren...no sempre tots estem d'acord..hi ha cançons que alegren,lletres que entristeixen a uns i encisen els altres,melodies que fan volar la imaginació...tota una riquesa per anar estimant cada cop més aquest bonic gènere musical que esperem que ben aviat ocupi un lloc més relevant dins el món musical a casa nostra.
De les meves preferides ha quedat La Balada d'en Lucas però considero totes les altres unes melodies meravelloses i estic content que hagin guanyat.L'Antoni Mas i en Josep Bastons són uns cracks de la composició musical.
és que només en podem triar quatre!!
També vull destacar que tot i que en Carles Casanovas és més conegut com a lletrista ja que de melodies no n'ha composat tantes una de les meves preferides i que vaig votar és Al Pirata Joan Torrelles que canta el grup Bergantí i que té una força i intensitat remarcable.
Interpretada per una simfònica seria fabulosa."Nenes del blog Port Bo";ja heu escoltat bé aquesta cançó i imaginat interpretada per una simfònica?que no la coneixeu?
Un plaer compartir aquest blog amb tots vosaltres!!
FELICITATS A TOTHOM i fins la propera votació!

Unknown ha dit...

Felicito les melodies guanyadores i celebro que hi hagi tants amant de les havaneres que hagin participat.M'afegeixo als dos bons comentaris dels companys Helena i Nando i sí que dóna gust llegir un bailet jove com en Tony tan ple de simpatai i amor per aquest meravellós gènere musical.
Moltes gràcies Tony.

Unknown ha dit...

Felicitats a Bolenera de l'Antoni Mas i en Carles Casanovas i felicitats als comentaristes del blog Port Bo per aquest èxit.
Aquesta cançó s'ha donat molt a conèixer a través d'aquest blog perquè els Port Bo ja no la canten des què la van estrenar i va quedar una mica oblidada.Ha sigut magnífic que s'en fes ressó i es tornés a posar "de moda" gràcies als cometaristes i seguidors dels Port Bo.Una melodia digne de ser tocada per una simfònica igual com la meravellosa Balada d'en Lucas i totes les altres nominades.Totes ho mereixen.
Una abraçada.

esther ha dit...

LA BOLENERAAAA!!!eh que ja semblo en Jan?? i tan que aquesta cançó s'ha tornat digeussim a redescobrir!Ja va guanayar "la nit d'amor al compàs de l'havanera" i ha garadat molt a tothom que visita el blog per la seva dolça melodia que enamora i la seva lletra...super apassionada.Fins i tot "anr de Bolenera està esdevenint una nova expressió...pels que sabem de que va...
Estàs contenta Anna Mariiiii?nena encara recordo quan vas comentar que venies de la biblio ara farà avit un any i tota emocionada vas dir que havies descobert una cançó de somni i de desmai d'en Carles.
Doncs fixa't quin bon resultat ha tingut tota aquella emoció i descobriment!!
Tonyyyy eh que som ben trempats tots???eh que ha quedat un blog super bonic i atractiu????
Un petó ben fort guapissim!!
En bon dia s'et va acudir fer aquest blog!
Les altres melodies són també meravelloses i La Balada d'en Lucas un bonic homenatge al Gran Mestre Ortega Monasterio...INOLVIDABLE ell i la seva obra.
TOTS ELS QUE ESTIMEM LA MÚSICA,LA POESIA I LES HAVANERES HEM D'ESTAR-NE JOIOSOS D'AQUEST BLOG I EL SEU ÈXIT!
Tony;faràs arribar a en Tony Mas i en Carles la noticia? que han sigut guanyadors per segona vegada consecutiva??no hi ha cap premi material però si tot el nostre carinyo i admiració.
Apa trempats que m'en vaig de Carnestoltetes disfressada de.....
guajira a punt d'anar de Bolenera!
Petons.Vinga Anna Mari nineta digan's alguna coseta!

Unknown ha dit...

És veritat que no hi ha cap premi material però l'admiració i l'afecte no es paguen amb diners i és el que tota persona sensible i agraïda valora sempre.
El suport al món de l'havanera i als seus compositors que fa aquesta web és molt important i jo diria que "única" perquè he estat "remenant" per la xarxa i no he trobat,al menys en català,res semblant..amb tant de carisme,caliu i bona difusió.
Enhorabona a totes les quatre melodies guanyadores i als seus compositors.I també a totes les nominades.Totes mereixerien ser interpretades per la millor orquestra.
Bona tarda.L'avi Ricard.
Avi Jan,jo no tinc tant d'èxit amb les mosses del bloc però fa dos dies he sigut avi per tercer cop i també hauré de començar a signar com..avi Ricard.
Fins la propera votació amics!

Unknown ha dit...

El suport i admiració d'aquest bloc és impagable,però el carinyo i la dedicació d'en Tony també.
I ara arrel d'aquesta nova iniciativa encara s'està donant a conèixer més.
Estic molt d'acord amb totes les melodies triades però totes les nominades pel sol fet de ser-ne ja demostren que tenen una melodia preciosa que ha captivat.
Només en podem votar quatre i això fa que sempre n'hi hagi que les hagis de deixar però no per això són menys boniques i admirades.
Bolenerea i La Balada d'en Lucas tenen unes melodies dolcíssimes i molt romàntiques igual que La Calma i Barquejant.Un Cant d'Amor ja és més forta i com la seva lletra no trobeu que és una melodia que descriu sentiments intensoso però tràgics?
També hem conegut noves creacions com Mirada Blava,un valset ple de color i ritme vibrant que a l'estiu podiem escoltar a Cançons.Jo que anava fent també el recompte,va estar a punt de sortir guanyador amb La Gavina i de fet aquestes dues melodies són les que venen a la llista de vots després de Barquejant.
Considero que en Ferràn Garcia és un nou compositor que ens pot oferir molt bones peces en el futur i que hem de tenir en compte.
Felicitats!

Unknown ha dit...

BOLANERA i LA BALADA D'EN LUCAS són sens dubte dues melodies romàntiques i molt i molt boniques.
Estic contenta amb els resultats.
Els gustos són molt personals però es veu que tothom té predilecció per les melodies dolces i romàntiques.
LA BALADA D'EN LUCAS tothom la coneix i és ja un clàssic.BOLENERA no és tan coneguda perquè sembla que els Port Bo la van interpretar l'any que va sortir però ja no la posaven al seu repertori.Arrel del blog ha fet una revifada i ha agradat molt a tothom i la proba nés que ha quedat empatada en primer lloc amb la BALADA D'EN LUCAS.
FELICITATS!!
De AL PIRATA JOAN TORRELLES no en puc dir res perquè no la conec i suposo que l'Anna Maria tampoc perquè ja ens ho hagués dit.
Si com bona l'han votat tres persones que la coneixen i l'han trobat una melodia digne de ser votada és que deu ser molt bona,no en tinc cap dubte.
M'estranya que l'Anna Maria no hagi dit res sent d'en Carles perquè si la coneixés ja ens hagués dit que era de somni,que ja és hora de que la tinguéssim i en quin cd la podem trobar!(de bon rotllo eh Anna Maria)
A veure quan la podem escoltar..
és romàmtica?apassionada?,intensa potser sent sobre un Pirata?
Vinga,a veure quan comecem a votar les havaneres més boniques de la història.
petons

Unknown ha dit...

Enhorabona a les melodies guanyadores i als seus compositors que tot i alguns no ser entre nosaltres,una part d'ells,la seva ànima com bé dius Anna Maria,sempre hi serà i ens acompanyarà en la seva música.

T'esxpresses molt bé Anna,és molt cert el que dius.M'ha agradat molt.
Deu tenir a veure en allò de la música de les esferes que deia Pitàgores potser? o en això que diu la física quàntica tan de moda de que tots som energia subtil..però bé ara entraríem en un debat molt llarg i profund.
De tota manera és fantàstic que la múisca com podem veure uneixi tan a tothom u tan debo un dia uns uneixi molt més que l'esport.

La meva dona em demana que digui que Mirada Blava,Flama d'Amor i Brodadora de dos ex-components del grup La Taverna són peces que s'han de tenir molt en compte per la seva qualitat i vol felicitar els seus dos compositors,Ferràn Garcia i Adam Torres.
Tenim els seus cds d'aquest estiu i pensem que són dos compositors que tenen molt futur dins aquest gènere.Així ho demostra que han estat nominats en les dues votacions i que Mirada Blava ha estat una de les més votades amb La Gavina.
Benvinguts tots els nous compositors que engrandeixen i enriqueixen cada dia més aquest nostre gènere.
Fins la propera votació.

Rosina ha dit...

BOLENERA,una melodia meravellosa.
L'Antoni Mas és un dels millors compositors del panorama actual.
Les seves melodies romàntiques són una delicia i un plaer d'escoltar.
LLiga a la perfecció amb la apassionada lletra d'en Carles Casanovas.
Felicitats Mestres!
S'us estima en aquest blog,ja ho veieu!

Unknown ha dit...

Enhorabona a en Mas i en Casanovas.
Formen un tàndem perfecte.
Són uns cracks!
LLetres poètiques i meoldies meravelloses en perfecte comunió.
Per molts anys ens pugueu fer seguir gaudint amb les vostres obres.
Salut i sort Mestres!Us ho mereixeu.

Anònim ha dit...

agrait per endavant,magradaria saber si algu podria explicar-me,quin es el significat excacte de la lletra, la balada d'en lucas..es un tema que magrada interpretar i el seu significat l'interpreto de diferents maneres, pero vull saber quin volia dir el mestre Monasterio en fer la lletra...

Les Havaneres

Recordo una estrofa del Mestre J.L. Ortega Monasterio, per veure si algú li fa cas......
“..... Escolteu la seva veu, oh canons de tot el món, i la gent de tot arreu, no més guerres ni més morts, no més bombes ni més focs, sóc el canó de Palamós. Si els canons de tot el món, fossin com el vell canó, que tranquil està adormit, blancs i negres dintre el pit, portarien una flor, la Rosa de Jericó.” Gràcies per avançat.............


Inici Bloc