dijous, 17 de febrer del 2011

3

Port-Bo a Luz de Gas el 9 de febrer del 11.

Ja tenia ganes de tornar a escoltar al “Tercet” de Calella. En Carles Casanovas, Fonsu Carreras i Mineu Ferrer. Des de l’any passat que no tenia la sort de fer-ho.
La primera de l’any amb els Port-Bo i en un lloc on vaig escoltar fa poc temps a un altre grup PalafrugellencEls cremats”.

Port-Bo a la sala Luz de Gas
Tornem a tenir davant al Port-Bo més solidari. La cantada va en benefici de la ONG EQMON. Els diners de la taquilla anaven destinats a la ONG fet que va fer que dins la sala es trobessin un grapat de seguidors d’aquesta organització.

Port-Bo a la sala Luz de Gas
A l’interior també ens varem trobar uns quants companys del bloc, van aprofitar la solidaritat de l’esdeveniment per retrobar-se amb el grup, ara feia dies que no ens veiem. Sembla que el hivern ha estat llarg, però no més que el d’altre any.

Port-Bo a la sala Luz de Gas
Varen fer una cantada a la carta i una de les raons per fer-ho va ser que els allà presents estaven de festa i segurament els venia de gust escoltar les havaneres que ells prefereixen, i per aquest motiu, el grup va escollir aquest tipus de cantada, una tria excel·lent doncs van trobar un cop més el lligam amb la solidaritat.

Port-Bo a la sala Luz de Gas


Port-Bo a la sala Luz de Gas


Port-Bo a la sala Luz de Gas
Una novetat d’aquest any al bloc serà que afegiré sempre que pugui un tall de gravació de la cantada. Aquest cop us afegeixo la sardana “La puntaire del rial” (J. PadrósJ. Carbó). Segueixo les passes d’un bon company, seguidor del bloc i magnífic “reporteru havaneru”, l’Alfons. D’ell vaig treure la idea, tot i que per arribar a la seva qualitat encara queda molt per aprendre.Moltes coses queden en el record, molts records que no s’obliden, gràcies.

Salut, Força i Havaneres a dojo.

3 comentaris :

Silvia ha dit...

Sempre be de gust, anar a una bona cantada i si es del Port-Bo, encara més, i aquest cop amb l'al•licient que un cop més les havaneres col•laboraven amb una ONG que fa una tasca molt important a la ciutat de Barcelona, com es la cura i educació de nens i mares adolescents amb greus problemes socials.

L'opció de havaneres a la carta va ser tot un encert pel public assistent, gairebé tothom va poder escoltar la seva cançó preferida la cirereta de la nit va ser l´interpretació de la sardana La Puntaire del Rial, trobo que la sonoritat que te la sala Luz de Gas, va d'allò més be per escoltar havaneres i vam poder comprovar que el "trio" te les veus perfectes per encarar la nova temporada.

Tony, molt bona idea la de penjar algun que altre vídeo de les actuacions dels grups, si es la novetat de la temporada , enhorabona, tot un encert.

Fins la propera

Isabel ha dit...

Com sempre, un bon reportatge per a una bona cantada. Penso que va ser un encert fer-la "a la carta", potser no són les cançons que hauríem demanat els que anem més seguit a escoltar havaneres, tanmateix, la gent que treballa per aquesta ONG s'ho mereixen i Port Bo ho sap, a més hem tingut la possibilitat d'escoltar havaneres una mica oblidades, que ja va bé.
Com diu la Sílvia,trobo molt bona idea l'afegitó d'un tall sonor al reportatge, així a més de bones fotos ben comentades podem gaudir d'alguna peça de l'actuació com aquesta que no havia escoltat mai. Moltes gràcies. Salut!

Dolors ha dit...

Tony,molt bon reportatge,com tots els que tu fas.
Jo no vaig assistir-hi,però em conformo llegint el blog.
Només un incís Tony;la sardana "La puntaire de Rialt",la música no és d'en J. Carbó,és de l'Eliseu Carbó i Parals.El seu fill es deia Josep,però aquesta és del pare.
Espero no t'hagi molestat el meu corregiment,però t'ho he dit,perquè ho se del cert.
Una abraçada.
Dolors Puig Rosselló

Les Havaneres

Recordo una estrofa del Mestre J.L. Ortega Monasterio, per veure si algú li fa cas......
“..... Escolteu la seva veu, oh canons de tot el món, i la gent de tot arreu, no més guerres ni més morts, no més bombes ni més focs, sóc el canó de Palamós. Si els canons de tot el món, fossin com el vell canó, que tranquil està adormit, blancs i negres dintre el pit, portarien una flor, la Rosa de Jericó.” Gràcies per avançat.............


Inici Bloc