diumenge, 3 de març del 2013

0

1ª Trobada d'havaneres d'hivern "Ciutat de Gavà"

Benvolguts havanerus.
Estem d’estrena i no pas al bloc, sinó al que ha estat la 1º Cantada d’havaneres Ciutat de Gavà.



Un trobada en la que preval la bonhomia i el “bon rotllo” per damunt de molts altres aspectes. Els organitzadors, membres del grup “Gats vells” de la mateixa ciutat s’han proposat fer-la estable i per aquesta primera edició han participat els grups Garbes i Rostolls de Begues, Coral Sellarés de Gavà, L’Espingari de Montcada i Reixac, La taverna de Sant Feliu de Guíxols, Peix Fregit de Palafrugell i com no, Gats vells de Gavà.


La trobada em va sorprendre en molts aspectes, entre altre el fet que es va omplir l’Espai Maragall, amb capacitat per quasi sis-centes persones, les quals varen pagar una entrada de cinc euros.

La meva primera intenció va ser poder assistir a la estrena del nous grup Peix Fregit. Com molts de vosaltres ja sabreu, hi ha hagut canvi de tenor. El grup a principis d’any va canviar de tenor, deixant fora a en Pep Nadal i fitxant al tenor del grup L’Empordanet, en Pere Molina. D’aquest fet ja en varem parlar a la secció noticies, en un post que no era ben bé per aquesta noticia.



La trobada al hivern ha anat molt bé, tant als grups com als aficionats que en aquestes dates hem d’anar voltant per tavernes, locals o bé, per alguna de les cantades d’havaneres solidàries que de tant en tant organitzem. 


Per cert, ens hem de trobar en breu, per preparar aquest nou any, i oferir-ne algunes, per tal de continuar la bonica tasca de mantenir, entre altre, els Casals Catalans de Cuba, doncs des de ja fa un temps no reben cap tipus de subvenció per part de ningú.

La escenografia estava molt ben pensada, una barca dalt de l’escenari, un far i música, molta música que ens va anar acompanyant al llarg de tota la vetllada. En alguns casos només va donar per un tastet, doncs ens interpretaven tres peces els sis grups participants i no donava per massa. La sonorització de l’esdeveniment va ser molt bona i ens va permetre gaudir en tot moment.

Vaig tenir ocasió d’escoltar una coral fent havaneres, era la primera vegada, i em va agradar molt el tema escollit, però no l’estil.

Al acabar la cantada els organitzadors estaven molt contents i ens varen convidar a la festa de celebració, fet que els hi agraeixo de tot cor.
 
Des d’aquí us convido a que l’any vinent, si us es possible no us la perdeu, doncs per molts motius val la pena. També us diré que m’agradarà veure els grups que hi participen, tinc una curiositat i un pressentiment vers un grup en concret, que estic segur que havent parlat aquí, ja estarà fent cua per presentar-se l’any vinent.


Us deixo un recull d'imatges captats pel meu ull mecanic...

Salut, Força i Havaneres a dojo!
 
©Toni Foixench

























Les Havaneres

Recordo una estrofa del Mestre J.L. Ortega Monasterio, per veure si algú li fa cas......
“..... Escolteu la seva veu, oh canons de tot el món, i la gent de tot arreu, no més guerres ni més morts, no més bombes ni més focs, sóc el canó de Palamós. Si els canons de tot el món, fossin com el vell canó, que tranquil està adormit, blancs i negres dintre el pit, portarien una flor, la Rosa de Jericó.” Gràcies per avançat.............


Inici Bloc