dimecres, 29 de maig del 2013

2

Port-Bo en concert, a Palamós

Benvolguts companys, estem d’estrena, "Port-Bo en concert".


L'acte va ser organitzat per l'Associació Sardanista Costra Brava que ha fet una aposta forta presentant l'estrena de l'espectacle. Es va omplir tota la platea del teatre tot i lluitar contra diversos factors que restaven afluencia de públic.
El caracter emprenedor i lluitador de l'Associació ha fet que el poble de Palamós cada mes de l'any gaudeixi almenys d'un esdeveniment cultural i popular, lluitant així contra la reducció en materies culturals que arriben desde el propi Ajuntament.
La sonorització de l'esdeveniment anava a càrrec del propi teatre i per properes edicions crec que caldria millorar-ho, és una mica deficient i per tant, si el propi grup es sonoritza amb el seu equip, molt provablement donarà millor resultat. 

El grup palafrugellenc dintre del seu caràcter innovador i de creixement constant, aquest cop ens ha fet una proposta musical acompanyada pel mestre Antoni Mas al piano.
El títol de l’espectacle ja ho diu tot, i fins i tot l'han aprofitat per donar nom al que serà el seu nou treball discografic que veurà la llum el proper mes de juny. Disposen una posada en escena senzilla, seria i respectuosa amb el gènere.

El grup Port-Bo, és “més que un grup” doncs entre altre, no només canta, si no que també hi aporta la part didàctica que tantes vegades trobo a faltar i que tan important és.

En aquest espectacle cal destacar diversos aspectes:
El primer i molt important, el fet de destacar la figura del mestre Jose Luis Ortega Monasterio. Molts dels que hi entenen es queden solament en que va ser el creador de «El meu avi», però no es paren a pensar en la revolució que va causar aquesta peça, i deixen el mestre a banda com si d’un més es tractés, i un personatge com ell no pot ser tractat així.


En aquest cas, Port-Bo i concretament en Carles Casanovas ens va donar tres pinzellades del mestre Ortega Monasterio, ens va explicar vivencies i ens va destacant la revolució que va causar la peça en si, i la seva figura.

En segon lloc us destaco el propi treball que hi ha hagut darrere d’aquestes cançons. No ens interpreten les peces en la manera en que ho fan a les cantades (seria lo fàcil). Han treballat i de valent per fer uns nous arranjaments i com diu el seuy director musical “Port-Bo en concert, apiana les havaneres i amoroseix les veus”.

En tercer lloc us vull destacar certes peces que varen quedar com autèntiques joies tant per la interpretació com per la peça en concret, com son: «Bitxintxo» del mestre Jose Luis Ortega Monasterio on en Carles Casanovas, acompanyat només per la seva guitarra ens en va fer una interpretació extraordinària.
Altres com «Tornaré» del mestre Jose Luis Ortega Monasterio, «El barri antic» d’Antoni Mas, «El meu norai» (Carles Casanovas – Antoni Mas) i per acabar «la gaviota» del mestre Frederic Sirés.


Per acabar, només us informo que el grup Port-Bo estarà aquests propers dies de gira per Japó, concretament a Tokyo presentant aquest espectacle. Com he dit només començar:
"Port-Bo, més que un grup".

Aquest cop m'he dedicat més a gaudir de l'espectacle que a fer fotografies.

Salut, Força i Havaneres a dojo!!.

© Toni Foixench

2 comentaris :

Silvia ha dit...

Tan sols el cartell Port-Bo i Antoni Mas, com el títol, En Concert , ja convida a anar-hi, quan hi ets la màgia que l'envolta fa que no t´empenedeixis i quan surts, costa de pair el que s´ha vist, escoltat i per damunt de tot ... sentit.

Res a veure amb una cantada, res a veure amb lo habitual, una possada
en escena tan senzilla i seriosa com elegant, amb el toc just de simpatia "made in Port-Bo", amb el màxim respecte pel genere i els seus autors. Un repertori anivellat amb novetats i clàssics i alguna que altre peça que mai
hagues pogut imaginar en l´univers Port-Bo.

De nou Port-Bo, innova, experimenta i sedueix, sense perdre l'essència i el regust del Cant de Taverna . Enhorabona tan al grup com al Mestre Antoni Mas.

Tan sols ens queda esperar el nou CD, que basat amb el que es va poder escoltar a La Gorga, serà tot un luxe

Unknown ha dit...

Moltes felicitats per aquest nou espectacle que sens dubte serà tot un èxit, Però sobre tot per resaltar la figura del mestre Ortega Monasterio que com molt bé diu en Carles va fer molt més dins el món de l´havanera que compondre el Meu Avi. Ja friso per escoltar el CD, ja què malhauradament crec que no podré assitir a cap d´aquests concerts. Des de Lleida rebeu una forta abraçada per tots tres i com no pel mestre Antoni Mas.

Les Havaneres

Recordo una estrofa del Mestre J.L. Ortega Monasterio, per veure si algú li fa cas......
“..... Escolteu la seva veu, oh canons de tot el món, i la gent de tot arreu, no més guerres ni més morts, no més bombes ni més focs, sóc el canó de Palamós. Si els canons de tot el món, fossin com el vell canó, que tranquil està adormit, blancs i negres dintre el pit, portarien una flor, la Rosa de Jericó.” Gràcies per avançat.............


Inici Bloc