dimecres, 1 de juliol del 2015

0

La prèvia a 49º Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell

Benvolguts Havanerus.
Com ja us podeu imaginar, el "run run" a la panxa és ben potent a aquestes alçades. Estem a tot just quatre dies de La Cantada i com comprendreu l'emoció es va apoderant de mi cada dia que passa.
I clar, no es per menys, veient la colla que som, els que ens acompanyen, els que ens fan costat i els que hi col·laboren, fan que la família d'Havanerus cada cop sigui més i més gran.
Gràcies a tots, sou collonuts!

Com ja va sent habitual, abans de La Cantada, us faig un previ per posar-vos en coneixement del que ens trobarem aquest cap de setmana a Palafrugell i en concret a Calella.

Per començar, divendres 3 de Juliol tenim el Festival Í-taca amb l'únic concert a Catalunya d'Alpha Blondy un mite internacional del reggae.




Dissabte 4 de juliol, abans de La Cantada a les 20:00 al vestíbul del TMP s'inaugura l'exposició de fotografies "Un moment, una imatge", obra dedicada al món de l'havanera i cant de taverna. Un recull d'imatges de l'Irene López i l'Irene Sanz d'aquests dos últims anys en els que s'han endinsat dintre del món de l'havanera.

I a 2/4 d'11 de la nit La Cantada. Com cada any, la 49ª Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell també es podrà veure en directe a través d'una pantalla gegant a les platges de:
• Platja del Canadell (Calella)
• Platja del Port Pelegrí (Calella)
• Plaça Nova (Palafrugell)
• Platja de Llafranc

I ara, quatre coses que us puc dir de la cantada. Els presentadors seran la Laia Ferrer i en David Galceran. L'ordre de grups és el següent:
Arjau, L'Espingari, Neus Mar i Port-Bo, i dins de les peces que interpretaran us en destaco:

Arjau:
- Avi Mèliu (Narcisa Oliver - Josep Bastons).
- Pastor de mar enllà (Clara Sánchez Castro - Josep Bastons).

L'Espingari:
- Sons de mar (Elisa Riera - Pere Ferrer).
- Bitxintxo (Jose Luis Ortega Monasterio).

Neus Mar
- La barca xica (Rafael Llop - Josep Maria Roglan).
- Temps perdut (Glòria Cruz - Càstor Pérez).

Port-Bo
- La sirena i la lluna (Carles Casanovas - Josep Bastons).
- La gavina (Frederic Sirés).



Un cop acabi La Cantada comença el que anomenem la Post-Cantada, on els grups es reparteixen per diversos locals de Calella per fer gaudir al públic assistent de concerts de prop.
Arjau a Ca la Raquel.
L'Espigari a la Taverna de Can Batlle.
Neus Mar a Can Palet.
Port-Bo al Calau.

I diumenge, per rematar el cap de setmana, a 2/4 de 9 de la nit a la mateixa Platja del Port-Bo, "l'Hermós" presenta Amars‬. Un espectacle de música, teatre i dansa basat en el llibre “Llegendes de mar de la Costa Brava” de Miquel Martín. Un espectacle que transita per diverses llegendes de la ‪Costa Brava‬, amb l’amor com a protagonista: l’amor impossible, el clandestí, l’etern, l’apassionat, l’idealitzat...

Els encarregats d'acostar-nos les llegendes són la Gemma Carreras (veu solista), Pol Oñate (pianista i compositor), Toni Sellas (actor), Ester Bou (ballarina), d' Oasi al Mar.

Preu de les entrades 8€ (inclou un donatiu de 2€ per al Centre de distribució d’Aliments de Palafrugell)

Espero que en gaudiu força i que la setmana vinent ens retrobem per explicar-nos com ha anat tot plegat.

Salut, Força i Havaneres a dojo! 

©Toni Foixench

Les Havaneres

Recordo una estrofa del Mestre J.L. Ortega Monasterio, per veure si algú li fa cas......
“..... Escolteu la seva veu, oh canons de tot el món, i la gent de tot arreu, no més guerres ni més morts, no més bombes ni més focs, sóc el canó de Palamós. Si els canons de tot el món, fossin com el vell canó, que tranquil està adormit, blancs i negres dintre el pit, portarien una flor, la Rosa de Jericó.” Gràcies per avançat.............


Inici Bloc