dilluns, 27 d’abril del 2009

15

Peix Fregit, Sant Antoni de Vilamajor, 26 d'Abril

Menys mal que El Patronat,
tenia el cap tapat!!

Bon dia Companys!!
Ei, que us sembla si anem a una cantada del grup Peix Fregit?.
Si home si, a Sant Antoni de Vilamajor.
Doncs anem-hi!!.

Ahir diumenge, li varem dir a la pluja, que anés passant, que nosaltres teníem una cantada a Sant Antoni de Vilamajor, hi havia sostre, i si no feia molt mal, la deixaríem fer.

"Març ventós i abril plujós fan ser al pagès orgullós...... i al “havanero” què?.....

Doncs bé, em vaig retrobar amb el Grup Peix Fregit, quina alegria, això vol dir que poc a poc, tots ens estem posant a punt per la temporada.
La temporada passada, va ser uns dels primers grups que vaig escoltar, i aquesta, tot i que ha començat una mica més aviat, també és dels primers als que vaig a una cantada. Que bé, quina alegria que donem el tret de sortida a la temporada.
Em va agradar molt veure el bon rotllo que portaven dalt de l’escenari, reien molt sovint, i allò era senyal que s’ho estaven passant bé, i culminava una conversa que varem tenir l’any passat amb l’aposta del grup per en Norbert com a segona veu i acordionista del grup.


Ahir vaig gaudir de uns “solos” d’acordió envejables.Començava i acabava moltes cançons tot solet, i per aquells dits, passava aquell sentiment que jo tant i tant cerco en els havaneros.
Ja he comentat en varies ocasions, el sentiment, no el podem estudiar a les escoles, no el podem transmetre si no els sentim.
I senzillament, els Peix Fregit, entre altres moltes coses transmeten, i això avui, ier mi, és molt important.
Aquest cop, a la cantada, no anàvem sols, i per al que veig, ja serà un costum, doncs cada dia trobem nous companys dins el mon de Les Havaneres.
Si em pregunteu per la edat, no us amoïneu, el que conta és l’amor que sentim per el gènere.
Gràcies companys, companyia i companya!!.


Els Peix Fregit, ens varen presentar nous temes, i un treball nou, amb el títol, “Para ti”, escrita i composada per en Pep Nadal, primera veu i guitarra del grup. Els arranjaments els han fet ells mateixos, tot començant, en Norbert, passant per en Jordi, tornant a en Pep, i quan la tenien, tornaven a començar. En definitiva, els hi ha quedat una Havanera com cal, bonica, i amb un caire amorós d’allò més havanero.....Felicitats Pep, i per molts anys... M’agrada veure que els Havaneros, des de el seu lloc, també lluiten per la continuïtat del gènere, evolucionant i creant nous treballs, la resta, si podem, ja vindrà.


En la imatge, en Jordi està fent l’havanera Lamento Esclavo, i ens varem ficar dins el paper. Em va tornar a sorprendre, un cop més, la veu d’en Jordi Tormo, sota el meu punt de vista, o la meva oïda, fa la veu de baix, més baixa que conec, o quasi, doncs tinc un amic que deu nidó, oi Pere!!. (Faig una correció d’acord al comentari d’en Jordi Tormo, ell fa de Baríton, tot i que depenent de la cançó li toca fer la veu baixa, perdó per la meva ignorància Company, ja està corregit!!, i gràcies per el comentari).
Un cop ha passat un any des que els vaig conèixer, puc dir que aquests nois han fet un canvi molt i molt important, i penso que molt difícil, que és, substituir un membre del grup com era el Mestre Josep Bastons, per un “joven apuesto” Norbert Torrecillas.
Sabeu una cosa?, ho han aconseguit, treballen les tres veus molt uniformement, deixant de quan en quan que la veu del tenor en faci de les seves, que per això la té.
Encara que quasi tots els temes els fan els tres.

Companys!!. Amb aquest grup, com no podem gaudir del moment.


Bé companys, ja estic capacitat per anunciar-vos el grups que aquest any aniran a la Cantada de Calella de Palafrugell.
Abans de res, dir-vos, que he demanat permís, per publicar els noms dels grups que aniran a la cantada. I us poso en situació.
Tinc aquella sensació contradictòria dins meu, doncs, he notat tanta il·lusió per varios dels grups que hi assistiran, i tanta desolació per altres que no aniran. He de dir que predomina la alegria per els que van, però encara podria quedar en empat el sentiment, si l’artista convidat, és el que a mi m’agradaria, i que encara no es pot desvetllar.
Bé, al que anava, els grups, son:
Arjau
Arrels de Menorca
La Taverna
Port-Bo


Falta saber encara l’artista convidat.

Tres dels grups que hi van, formen part del nostre blog, i clar l’alegria era clara, però, quan em vaig assabentar que ni el Peix Fregit, ni l’Empordanet anaven, el meu sentiment trontollar una mica.
Encara em queda la possibilitat que l’artista o grup convidat, sigui un altre dels que últimament he seguit, i fan una havanera digna de ser interpretada en la Cantada de Calella, i d’aquestes, no se’n veuen cada dia.
En altres edicions, també han pujat noies dalt del entarimat de la Cala del Port-Bo, com la Nina, Susanna del Saz, Marina Rosell, aquest any, també li donaria pas a una noia, que canta havaneres com no havia sentit a ningú, acompanyada de una de les millors guitarres de l’havanera, i amb una percussió autentica......
Potser és el lloc adient per que milers d’espectadors canviïn el xip i coneguin que havaneres son el meu avi, la bella Lola i dos-cents més.

Jo havia fet la travessa de la Cantada de Calella, i no he fet el ple.
Però bé, des d’aquí vull recolzar el Grup Peix Fregit perquè continuï treballant, enregistrin el seu nou treball, i omplint totes les cantades, i pensin, que han de donar pas, però que tornaran, i tant que si!!.
Per el que fa a l’Empordanet, té una qualitat indiscutible i envejable.
Serà la tercera revolució de la que es va parlar al facebook relacionat amb les havaneres?.
Potser és un bé per l’havanera, sincerament, no ho sé, penso que sí, doncs els grups que pugen son prou bons per que no trobem a faltar algú, més aviat, donarem a coneixer nous grups, i potser és el que vol la gent.
L’únic grup que no conec, son els Arrels de Menorca, he vist que son joves, i només per això, ja em sembla bé, doncs com ja he dit, el jovent ha de lluitar per la continuitat.
Ara, el sentiment, és el que em costa de controlar, i veure que l’Empordanet i Peix Fregit no pugen, em fa una mica de neguit, però com ja he dit, tots no poden pujar, i ja estic molt content que hi pugen els Arjau, La Taverna i els Port-Bo.
Caram com costa controlar els sentiments, ser imparcial, i intentar escriure sense que el cor et digui el que li agradaria. Però això no ho puc fer, i molts cops, o quasi tots, el que escriu és ell, aquest muscle que no para de bategar, i molts dels seus batecs, van destinats a Les Havaneres, als companys, per tant, i ja per acabar...
Arjau, Jordi's, felicitats, no és la primera, i espero que no sigui la última.
Arrels de Menorca, gaudiu de la Cantada, dels companys, i feu-ne quatre, a veure que diu aquest jovent!!.
La Taverna, Miquel, Ferran i Adam, com diuen ultimamament, fem un: “Al loro, que no estamos tan mal!!”. Que feliç estic per vosaltres!!.
Port-Bo, Carles, Fonsu i Mineu, aquest any, competència dura!!, gaudiu-la!!.

Petons, i Abraçades, escolliu, que tinc per tots una mica.

Per cert, vull donar el tot el recolzament a en Miquel, doncs he parlat amb ell fa poc, i vull recolzarlo amb l'ànim de continuar lluitant, com he llegit al facebook, i ell m'ha dit, ha perdut un amic, en Jordi, amb un dels que va començar a fer havaneres i des de el nostre blog, Miquel, ànims, força, i pensa ens els bons moments, i si vols cridem junts!!.

Salut Companys!!

15 comentaris :

jordi tormo i capdevila ha dit...

Bon dia Tony. Un cop més, gràcies pels teus comentaris sempre positius i encoratjadors. Nosaltres també tenim ganes ja d'engegar la temporada amb regularitat i anar pel país cantant i retrobant els companys i amics. T'agraeixo especialment el comentari que fas sobre el fet de continuar cantant després de la jubilació d'en Josep Bastons. Era tot un repte i, de moment, sembla que l'estem superant a poc a poc.

Transmetre sentiment des de dalt de l'escenari és realment complicat i, si alguna cosa té en Norbert quan toca, és precisament això, capacitat de transmetre el que sent.

La peça composada per en Pep ens fa molta il·lusió que agradi. Jo li estic a sobre constantment perquè n'escrigui més. Sempre és interessant anar renovant el repertori, i més, si aquesta renovació la proposa un company del teu grup.

Permete'm també que et faci una petita correcció sense importància. La meva veu no és de baix sinó de baríton, el que passa és que en el repertori em toca fer la veu baixa. Et puc assegurar que hi ha veus molt més greus que la meva en el món de l'havanera, començant per exemple, pel nostre amic comú Pere Margall.

Per acabar, també vull agrair la companyia de l'Alfons i la seva esposa i dels seus amics, el diumenge passat a Sant Antoni de Vilamajor. Esperem retrobar-los ben aviat.

Gràcies Tony. Ets un crack! Fins aviat.

Alfons ha dit...

Val Tony!!!! Ja he deixat el meu comentari al FB, però ara al obrir el BLOG", i tornar a relleguir la teva presentaciò, no men hen puc estar i et comento el seguent.Ets el millor i com diu en Jordi tot un "CRAK".
Jo no entenc jens de veus si una es la 1ª o la 2ª però sempre he comentat el mateix, que en Jordi te la veu mes potenta i melodica que he escoltat mai, graciès Jordi per ser com ets,
Jordi agrair el teu e.mail, i tambe el comentari que fas de la nostre assistencia a la cantada del Diumenge passat,ja saps que si podem no faltem a cap d'ellas.
Tony i Jordi rebeu una forta abraçada.

luzquebrilla ha dit...

Hola Jordi,vaig estar diumenge a la cantada de Sant Antoni,i em va agradar molt la nova cançó "Para ti",seria posible que posessis la lletra aqui al blog?
Tot i que us vaig felicitar al acabar,em plau de dir-vos una vegada més que vaig gaudir moltíssim amb les vostres veus i amb les vostres cançons,també em vareu contestar a la pregunta que us vaig fer un dia,en aquest blog,sobre l´origen del nom del grup.Ja sé més sobre vosaltres!!!
Salutacions.

PERE ha dit...

En Jordi té una veu molt especial, molt maca. És aquella veu que a molts ens agradaria tenir. Sempre m'ha agradat la seva veu. Té un registre impressionant, molt de gust i una potència acollonant. Tony, si un dia tens ocasió de cantar al costat d'en Jordi, segur que m'ho confirmaràs.

Però m'agradaria afegir una cosa. Amb ells hem compartit una cinquantena de cantades durant tots aquests anys, i et puc dir que son unes bellíssimes persones, que sempre transmeten alegria, i que ens ho passem molt bé quan compartin una estona junts.

Del que diu d'un amic comú que és diu Pere, no en facis cas.

luzquebrilla ha dit...

Alfons,hola maco!!encara no me recuperat de la sotragada de diumenge i la pluja que queia...sort que dintre el cotxe estavem bé, sentint havaneres de la Taverna,per cert noi,se`m va quedar el CD dintre el vostre cotxe,no me`l perdis eh?,l´has tornat a sentir?,és un regal del Miquel i no el vull perdre...
La propera sortida, m´imagino que serà a L´auditori per sentir el Port Bo oi?
Ja has vist que li he demanat en Jordi la lletra de la nova cançó,si tu parles amb ell, li recordes eh?
Apa noi,petonàs a la Ció.

luzquebrilla ha dit...

Hola Pere,no saps l´alegria que tinc de veure't al Blog,saps una cosa, necessito un bon pensament, d´aquells que deprés de llegir-lo una se sent nova ,renovada,no sabia ara mateix si sentir una bona havanera,(que pel cas també em va bé),o anar a un calaix d'un amic meu,que està ple de petits tresors de pensaments...què faig?
Pere, si després en trobes a faltar algun el tinc jo...
Per cert,quan vingui a sentir el teu Grup,(Bergantí)"ten cuidado, ten cuidado",ja veus que sóc terrble eh?
Escolta Pere,tu també tens una veu molt maca, i vull que em cantis Luz que brillas,me la cantaràs?

jordi tormo i capdevila ha dit...

Hola Luzquebrilla, aquí tens la lletra que demanaves.

Salut!

PARA TI (havanera) Pep Nadal

TAL VEZ SEAN TUS OJOS O SEA TU MIRAR
DEBEN SER TUS CARICIAS O TU FORMA DE AMAR
QUIERO BESAR TUS LABIOS Y NAVEGAR TU PIEL
QUIERO SENTIRTE MIA PARA SIEMPRE MUJER

Y DEDICAR MI VIDA HA HACERTE MUY FELIZ
CUIDARTE CADA DÍA Y DARTE AMOR SIN FÍN
EL RESTO DE MIS DIAS TE LOS DEDICO A TI
A DARTE SIN DUDARLO LO MEJOR QUE HAY EN MI

ADIVINO TU CARA EN LAS OLAS DEL MAR
NADA ME DA LA CALMA QUE TUS BRAZOS ME DAN
CONTIGO SIENTO VIDA CONTIGO TODO ES PAZ
DESEO PARAR EL TIEMPO SI TENGO TU MIRAR

Y DEDICAR MI VIDA HA HACERTE MUY FELIZ
CUIDARTE CADA DÍA Y DARTE AMOR SIN FÍN
EL RESTO DE MIS DIAS TE LOS DEDICO A TI
A DARTE SIN DUDARLO LO MEJOR QUE HAY EN MI

PERE ha dit...

Hola Luzquebrilla. Avui més aviat tinc mals pensaments, que de tant en tant també va bé. Jo no tinc la veu maca. El nostre grup no portem en el repertori "Luz que brillas". Personalment crec que en Fonso sempre n'ha fet una versió molt maca. Si vols sentir-la ens hauràs de contractar, a en Tony i a mi.

Si un dia vens a una cantada del "meu" grup, m'agradarà molt saludar-te.

No sé si t'agrada en LLach, però en aquest moment m'ha vingut al cap una cançó que ja té bastants anys i que sempre m'ha agradat. Et passo la lletra i fins hi tot potser la cantaria.

ONADES

M'agradaria tant
poder mirar el teu cos
esquinçant, nu i lluent,
les aigües del bassal. . .

M'agradaria tant
acaronar els teus cabells
i eixugar aquesta pell
amb els meus llavis tan secs. . .

Que envejo cada esquitx
que tu hagis platejat.
Gelós estic del sol
si és que ell t'ha enlluernat.

Que primaveres són
les onades que tu fas,
i jo, l'arbre assadegat
que a la vora està esperant.

Lletra i música: Lluís LLach.

luzquebrilla ha dit...

Uf nois!! jo també tinc mals pensaments amb una havanera preciosa i romàntica i la cançó de Lluís Llach que ha posat en Pere!!

Jordi,moltes gràcies per la lletra,estic esperant sentir-la de nou,doncs la música la recordo una mica confosa,el que sí tinc present és l'impacte agradable que em va produir.
Pere,si has anat al meu mur hauràs vist que no només em vaig emportar un pensament,sinó el calaix sencer...espero que no et sàpiga greu.
Tornant a la cançó de Lluis Llach no l'havia sentit mai,però noi és "intensa de contingut",si els teus "mals pensaments"eren amorosos,aquesta lletreta no sé si t'haurà ajudat gaire,ja,ja,ja
Mira a lo de cantà -Luz que brillas-,en Jordi Tormo, diumenge va dir-me el mateix.Sí, és veritat que el meu estimat amic Fonso la treu molt bé,però mira Pere accepto el teu oferiment de cantar-la amb el nostre comú amic,tu creus que voldrà? -Tonyyyy, la cantaràs amb el Pere?sí o si?, bé ja quedarem, aquesta versió vostre no me la perdo.
Ja tinc pendent una cantada del teu grup, ben aviat,tot i que ja us he sentit altres vegades però així com per casualitat, la propera serà més personal i vindré expressament, ja que abans no et coneixia.
Pere, ja hauràs pogut veure que el que penso, acostumo a dir-ho,lo qual a vegades no és adient....
però com diu un amic havanero "sense sinceritat no hi ha amistat,"per tant accepta'm així,i si un dia una cosa de una cantada, o d'una cançó no m'agrada t'ho pugui dir amb tota llibertat, sense que això afecti la nostra amistat.

Salutacions a tots

PERE ha dit...

Hola Luzquebrilla!

Veus com en Jordi també pensa el mateix referent a en Fonso i la seva versió de Luz que brillas?

Tu deixa que polim a en Tony i segur que farem una versió única d'aquesta cançó.

Per cert, tu et pots emportar el calaix sencer i si convé la calaixera.

Saps? a la vida el que importa és donar el què un té, no el que li sobra.

Per cert en el darrer missatge vaig tenir un lapsus. Et vaig dir que si un dia vens a veure'ns m'agradarà saludar-te. Volia dir "m'agradarà tornar-te a saludar".

Apali! Bon cap de setmana!

luzquebrilla ha dit...

Hola Pere,ara estaré uns dies que no podré connectar-me gaire,el dilluns marxo quatre o cinc dies cap a Calella,vull aprofitar aquella soledat que envaeix el Port Bo,abans no vingui el boom de la gent,llavors em quedaré al Bages.
Tampoc cal polir-lo gaire al nostre amic,així tal com és,vull dir tal com canta és perfecte, i junt amb la teva veu formareu un bon duet.Espero que ho confirmi ell mateix i "aquí"que hi està d´acord.
Calaixera!,és maca aquesta paraula, em recorda aquell moble gran i massís d'abans,que si guardaven tantes i tantes coses;roba,fotos,records, i també per què no pensaments!!...
Pere,tu i jo no ens coneixem,la que si vas saludar, és a la meva amiga Anna, amb l´Anna ens coneixem molt bé, i de tota la vida,però a vegades em surt amb estirabots que la desconec....uf, quin remei em tocarà que anar-la aguantant.En quan a mi, ens coneixem d'aquest blog...potser la confusió està que totes dues som unes enamorades de les havaneres,amb això,sí que estem totalment d'acord.
Bé,fins a la tornada,ah!i també bon cap de setmana.

Anònim ha dit...

Molt maca " ONADES "
En Lluis LLach la va clavar

maria

Havanerus ha dit...

Bon dia Brilla Menys!!.
Si clickes sobre el nom del grup a l'Agenda de les Havaneres, et sortirà el lloc i l'hora.

Per cert, Maria, fa molt i molt dies que no deies res!!. Que et pasava?....no importa, benvinguda de nou!!

Pere, de la cançó Luz que brillas en farem la nostra propia versió, i estic segur que agradarà....Si participa la teva veu, l'exit el tinc assegurat!!.

Espero el dia en que tinguem temps i en fem quatre!!.

Salut!!

maria ha dit...

Hola Tony, entrar en el teu bloc es una delícia.
No podries ni imaginar-te les coses que he après.
Segueix aixi

maria

Havanerus ha dit...

Maria,
Gràcies per les teves paraules, però és la vostra ajuda, la música dels havaneros, entre altres coses, les que em fan compartir aquest blog, aquest, el meu/nostre espai.

Ara ja et trobava a faltar i com no tinc el teu mail, no se com informar-te, però veig que estàs al tanto!!...

Per cert, què has aprés?. Em fa feliç, content, i em fa estar orgullós saber que algú aprén en aquest blog.....

Petons i abraçades....

Les Havaneres

Recordo una estrofa del Mestre J.L. Ortega Monasterio, per veure si algú li fa cas......
“..... Escolteu la seva veu, oh canons de tot el món, i la gent de tot arreu, no més guerres ni més morts, no més bombes ni més focs, sóc el canó de Palamós. Si els canons de tot el món, fossin com el vell canó, que tranquil està adormit, blancs i negres dintre el pit, portarien una flor, la Rosa de Jericó.” Gràcies per avançat.............


Inici Bloc