dijous, 12 d’agost del 2010

0

Port-Bo a Peratallada el 6 d'Agost del deu

Companys, el període estival ja el tenim a sobre.
Qui més qui menys aquests dies té una cantada d’havaneres a la vora. Si voleu un consell, no us en esteu, aneu-hi, que segur que si el grup es bo, en gaudiu i força.


Jo tinc la sort d’estar aquests dies per l’Empordà més concretament, al meu estimat Palamós, i per sort nostra, no parem de tenir cantades a la vora. Com ja he dit en altre ocasió, no vaig a totes, no m’agrada abusar, i també hi ha altre cosa per fer. Però hi ha alguna de les cantades que si puc no les perdono. Algunes ja he tingut la sort de escoltar-les altre any, i d’altre que me’n han parlat tant bé, que només espero que el dia en qüestió no tingui altre pla.

Peratallada és un poble medieval molt bucòlic que et convida a perdre’t pels seus carrers. No es pot accedir al poble en cotxe, s’ha de deixar a les afores. Però la visita val molt la pena. Varem quedar per sopar amb uns companys que varen fer que la vetllada fou encara millor. L’Antonio i la Rosa, una parella seguidora del bloc i de les havaneres. El grup que participava eren els Port-Bo, èxit garantit.

Port-Bo a Peratallada
Havent sopat ens varem dirigir a la plaça on era la cantada. Tothom agafava una cadira i la plantava allà on li anava bé. No varem ser dels primers en arribar, però havíem sopat tan bé, que tampoc passava res si estàvem una mica allunyats, el so encara és millor. El repertori de la cantada em va recordar als darrers que li havia escoltat, però es que és tan bo que no em canso d’escoltar-lo.

Varen començar amb “Oreneta gentil”, una peça molt romàntica –com ells. Després varen començar a fer peces del darrer treball “Entre dones” i concretament varen començar amb el que fan amb la col·laboració de la Neus, “Ay Lola si tu me quieres”. Tot seguit el que fan amb la Laura Casanovas, “Ulls verds”, una peça que particularment m’encanta tant la versió del cd con en directe, no sé si algun dia, aquest grup palafrugellenc ens regalarà la interpretació de les peces, entre dones, fet que espero amb anhel. I així varen anar regalant-nos tots o quasi tots els temes del nou treball, una meravella el fet de saber-los quan volem –en l’enregistrament- i un goig escoltar-los en directe.

Port-Bo a Peratallada

Dins les peces que no estan al nou treball i que també ens varen regalar us en destaco “Allà en la Habana”, “La Xalana”, “Lola la tavernera” i “Malalt d’amor” entre altre. La sonoritat era molt bona, tan per part del grup com del paratge on es feia la cantada. Companys, si podeu, l’any vinent, no us la perdeu.

Havanerus, Salut, Força i Havaneres a dojo.

Les Havaneres

Recordo una estrofa del Mestre J.L. Ortega Monasterio, per veure si algú li fa cas......
“..... Escolteu la seva veu, oh canons de tot el món, i la gent de tot arreu, no més guerres ni més morts, no més bombes ni més focs, sóc el canó de Palamós. Si els canons de tot el món, fossin com el vell canó, que tranquil està adormit, blancs i negres dintre el pit, portarien una flor, la Rosa de Jericó.” Gràcies per avançat.............


Inici Bloc