divendres, 24 de setembre del 2010

2

Port-Bo a les Festes de la Mercè a Barcelona

Un any més Port-Bo es passeja pel Portal de la Pau de Barcelona amb motiu de les festes de la Mercè. Només calia seguir el dit d’en Cristòfor Colom per saber on es feia la cantada, aquest home està en tot.

Havaneres del Port-Bo a Barcelona
Com molt be va dir en Carles Casanovas, “aprofito, que son les festes de la Mercè per felicitar a totes les dones que tinguin nom” i jo m’hi afegeixo.
Barcelona durant els tres dies de les festes de la Mercè, canta havaneres al voltant de les nou de la nit.
L’any passat varen anar Port-Bo, Els Cremats i Peix Fregit. Enguany, ha canviat dos dels tres grups i continuen apostant pels grups de qualitat i en benefici d'una havanera de qualitat.
Aquest fet es d’agrair a l’organització ja que és una cantada molt massiva i cal que els grups que any rere any van passant, siguin del bo i millor de l’havanera actual.


Havaneres del Port-Bo a Barcelona
A la quarta fila hi havia una cadira per mi, fantàstic Sílvia. Allà era l’Anna i en Francesc, feia molts dies que no me’ls trobava i la veritat és que em va fer molta il·lusió.
També vaig poder veure i xerrar una estoneta amb la Isabel, en Joan, la Rosa, la Susanna, la Maria Pilar, un munt de gent, Barcelonins, que tenien un dels seus grups preferits, inaugurant les cantades d’Havaneres de les Festes de la Mercè.


Havaneres del Port-Bo a Barcelona
La nit no va ser freda mes aviat varem agrair que es fes a la vora del mar i la brisa apaivagués la xafogor prèvia de la tarda. La cantada la sonoritzava Sonostudi i un cop més va anar força bé.
Em va sorprendre la gran quantitat de cadires que hi havia. Suposo que deu rondar els mig miler de persones, però la veritat no em vaig parar a contar-los. Com ja ens tenen acostumats el tercet calellenc va començar la cantada amb Oreneta Gentil i darrera aquesta la van anar seguint un munt de peces del nou treball com El capità, "Barcarola", Pensant en tu, La clienta i Les aromes de Queralt entre altre de nova.

Havaneres del Port-Bo a Barcelona
També va haver la part demandada pel públic barceloní com Lola la tavernera, La gavina, Allá en la Habana i El concert entre altre.
Els Port-Bo sempre deixa el nivell molt alt per allà on passa i segur que avui els Bergantí també aconseguiran captivar les mirades de la gent. I per acabar com no podia ser d’una altra manera que fen la festa ben maca, La bella Lola i el meu avi, entonant aquell tall que diu “Visca Catalunya, Visca ” mes fort que mai.

Havaneres del Port-Bo a Barcelona
El pròxim divendres 1 d’octubre es celebra a Mataró l’entrega de premis Blocs de Catalunya, com ja sabeu, Som Finalistes!!.
Us deixo un tall del correu que vaig rebre, segur que a més d’un li fa una il·lusió similar a la que vaig tenir jo.

Havanerus als premis blocs
“El teu bloc ha quedat finalista d’entre 600 blocs inscrits al concurs d’enguany. Com ja saps, des del 17 juny al passat 9 de setembre han estat els vots populars que els lectors han realitzat a través de la xarxa i que han votat als blocs inscrits i han valorat els articles dels posts. [...]. És d’aquesta votació popular que heu sortit els 10 finalistes de cada categoria i que ara serà el jurat qui avaluarà aquest blocs, valorant els criteris de disseny, contingut, estructura, periodicitat de publicació i interacció amb els lectors. només un de vosaltres serà el guanyador de la vostra categoria.
[...]
D’altra banda, informar-vos que ver venir a la gala d’entrega de premis és imprescindible que us registreu al web dels Premis Blocs Catalunya: http://www.premisblocs.cat/pagina/inscriu-te-a-la-gala, ja que les places al nou centre de congressos del TecnoCampus Mataró-Maresme són limitades. Cal fer un registre personalitzat per cada persona que vingui.”

Amics, companys, saludats, havanerus tots, Salut, Força i havaneres a dojo.

2 comentaris :

Silvia ha dit...

Cada cop més els barcelonins em de sentir que som una ciutat internacional, multicultural, multiètnica i multipunyetes, però
a una gran majoria ens agrada que al menys en la nostra Festa Major hi hagi lloc, encara que poquet per una cosa tan nostra com son les havaneres.

Un plaer com sempre Tony trobar-t´he en una cantada i poder gaudir de la teva crònica.

Molta sort per divendres. Si us plau publica quelcom dels premis tant punt et sigui possible.

Petons, abraçades i fins la propera

Isabel ha dit...

D'acord amb tu Tony, va ser una cantada molt guapa, la veritat és que sent Barcelona i una festa tan gran feia una mica de por, sobretot després del que va passar l'any passat. Aquest any ha anat perfecte, tan el dia Port Bo com el dia Bergantí (el tercer dia no hi vaig assistir). Vaig trobar molt encertat el comentari del Carles sobre la cançó de La Gavina, ja sé que sempre ho explica, però aquest cop va fer una miqueta més d'incís i és que encara ara molta gent no sap qui va escriure aquesta peça. Gràcies, Carles.
Aquest cop l'organització es va portar bé, com ha de ser i ens ha tret el mal gust de l'any passat, doncs és incomprensible que en les festes de Bcn no es pugui gaudir d'un cant popular com les havaneres que té molts més seguidors dels que se'ns vol fer creure, espero que cada vegada aconseguim una miqueta més d'espai per les havaneres a la festa major perquè tots en puguem gaudir, tal com diu la Sílvia.
Quan a cadires, Tony, crec que has tret el número de la Guàrdia Urbana (jajajaja), jo vaig entretenir-me a comptar-les al dia de Bergantí i hi havia 1000 cadires, a més aquest dia hi havia moltíssima gent dreta, per la qual cosa cal felicitar als amics de Bergantí.
I res més que desitjar-te molta sort en els premis, pensarem en tu. Fins aviat.

Les Havaneres

Recordo una estrofa del Mestre J.L. Ortega Monasterio, per veure si algú li fa cas......
“..... Escolteu la seva veu, oh canons de tot el món, i la gent de tot arreu, no més guerres ni més morts, no més bombes ni més focs, sóc el canó de Palamós. Si els canons de tot el món, fossin com el vell canó, que tranquil està adormit, blancs i negres dintre el pit, portarien una flor, la Rosa de Jericó.” Gràcies per avançat.............


Inici Bloc