dimarts, 17 de juliol del 2012

0

Arjau a Riudellots de la Selva

Sense temps per recuperar-me de la cantada de Calella, quasi com qui no vol la cosa, em vaig assabentar que el grup Arjau tenia cantada a Riudellots de la Selva.
Teníem la sort de cara, doncs casualment, aquest divendres hi varem passar ben a la vora d’aquest poble de la comarca de La Selva i com no, no varem dubtar un moment per quedar-nos a gaudir dels Arjau.



La cantada es celebrava a la Plaça de l’església, varem arribar quan ja havia començat la cantada, però tal i com varem entrar al poble, les veus d’aquest grup calellenc es deixaven escoltar pels carrerons del poble, i amb les finestres obertes del cotxe ens varem deixar guiar fins al lloc on cantaven.
La cantada era en un lloc preciós, al costat de l’església, un paratge tranquil, amb una lluminositat molt càlida i un públic molt entregat a la cantada. Malgrat tot, la mainada feia de les seves i va ser inevitable que en alguna ocasió es tornessin un xic molestos.



A la cantada de Calella ja havíem gaudit de les interpretacions del nou format del grup Arjau i pel tastet que ens havien donat, en teníem ganes de tornar-los a trobar. Sabem que estan començant, que no hi ha res fet, que s’ha de treballar, però quan els ingredients son bons difícil és que les coses no surtin com han de sortir....
En Jordi Grau, Jordi Rubau i Xiqui Ramon ja han deixat empremta en el poc que porten junts dins el mon de l'havanera i els seus seguidors.
Els Arjau ens varen regalar unes interpretacions noves, uns arranjaments totalment diferents i poc escoltats, fet que va fer que encara hi parés més l’oida.
Em va agradar molt la primera part de la cantada, amb aquell nivell ja ens podiem donar per satisfet després de tot el que ha passat. Varen interpretar peces com «Lola la tavernera», «Ven a mi», «l’Empordà», «vull tornar-te a veure», «la subhasta», «la barca xica», «el capità» entre moltes altres peces.



Però a la segona part van anar a més, va ser espectacular, la conjunció de veus semblava que portessin cantant anys i panys, les tres veus s’escoltaven com una de sola, plena, rodona, tendre i especial com només ells ens saben transmetre.
Quant a sentiment, pocs grups poden ser comparats amb l’Arjau. Els he viscut de molt a prop, els he apreciat a la vora i per sort, he pogut gaudir-ne com només ells saben servir.
Gaudiu d'aquesta bonica interpretació de valset mariner «Si fóssim gavines» del poeta menorquí Tòfol Mus i en Jose Luis Ortega Monasterio.



Companys, aquest grup, un cop més em va deixar bocabadat, en cap moment em podia imaginar que en tant poc temps fossin capaços d’assolir un nivell tan elevat. Encara els queda molt per fer, no us diré que tot va ser perfecte, però la segona part de la cantada si que us diré que no vaig trobar res que fos mínimament a destacar ans al contrari, llàstima no haver enregistrat més peces, però la meva concentració i el que vaig gaudir era tant, que no volia estar per altre cosa.

Jordi Grau, baix

Jordi Rubau, tenor i guitarra

Xiqui Ramon, tenor
Gràcies per fer aportar al gènere que tant estimo uns moments tant inesborrables.

Tinc el plaer d'informar-vos que un any mes, el Bloc Havanerus ha estat inscrit per optar a ser el millor bloc de cultura/tendencies de Catalunya. Si us ve de gust i creieu que ens ho mereixem, heu d'entrar a www.stic.cat i seguir les pases que us indiquen.


Si voleu i amb el compte de Facebook o de Twitter potser us resultarà més fàcil, doncs a la part dreta de la pantalla, a l'apartat accès hi trobareu una icona de facebook i de twitter, trieu la que us sigui més adient i accepteu l'aplicació. Entre tots ho podem aconseguir.

Salut, Força i Havaneres a dojo!.

Les Havaneres

Recordo una estrofa del Mestre J.L. Ortega Monasterio, per veure si algú li fa cas......
“..... Escolteu la seva veu, oh canons de tot el món, i la gent de tot arreu, no més guerres ni més morts, no més bombes ni més focs, sóc el canó de Palamós. Si els canons de tot el món, fossin com el vell canó, que tranquil està adormit, blancs i negres dintre el pit, portarien una flor, la Rosa de Jericó.” Gràcies per avançat.............


Inici Bloc