dilluns, 8 d’octubre del 2012

7

Premi Bloc Catalunya 2012

Aquest divendres s’ha celebrat la V Edició dels premis Blocs Catalunya a la ciutat de Reus. L’esdeveniment està organitzat per l’associació Stic.cat, els quals han realitzant una tasca envejable pels temps que ens toquen córrer i de manera totalment altruista. Enhorabona companys.


Per tercer any consecutiu, el Bloc Havanerus (anomenat inicialment el Bloc de Les Havaneres) va ser nominat finalista dels premis blocs catalunya 2012, i aquest com a fet diferencial de la resta d’anys, ens han donat el premi, hem estat els guanyadors de la nostra categoria.
Aprofito l’avinentesa per felicitar a la resta de blocs finalistes de la nostra secció com son Bereshit, el teixit de Penèlope, Tradicions, musiques, pel·lícules,... catalanes i 2º temporada de polseres vermelles
A l’esdeveniment hi van assistir en representació meva, els meus pares. N’era conscient que en cas que fóssim premiats, ells estarien molt orgullosos de recollir el premi. Ara entenc la felicitat d’un pare que rep un premi per una tasca feta pel seu fill (s’ha de ser pare per entendre-ho).



Recollida del premi per part de l'Antonio i la Maria Rosa (imatge stic.cat)

Gràcies a tots els que ho heu fet possible. Aquest any ho hem aconseguit. Ens han donat el premi al millor bloc personal de Catalunya en l’apartat de cultura/tendències.

Us vull agrair de tot cor totes els missatges de correu, els vostres whatsapp, els vostres comentaris, les vostres piulades i els escrits al mur de facebook.

Em sento content pel reconeixement que se li fa al cant de taverna i amb ell a les havaneres, per un moment les hem tingut a dalt de tot i tothom ha pogut veure que el gènere continua molt viu, fins i tot amb les noves tecnologies i sota el 2.0.

Com agraïments, m’agradaria començar pels que varen ser els creadors i que avui ja no estan amb nosaltres em penso que estarien orgullosos del que hem aconseguit, però n’hi ha un que segur que faria una rialla per sota el nas i n’estaria molt content. Gràcies per tot el que m’has ensenyat Càstor.

Gran part d’aquest premi és per la Cris i en Dídac, en aquest cas, per la paciència que han de tenir de “aguantar” un marit blocaire i un pare havaneru, sense ells res d’això existiria.

A l’amic Pere Margall, m’ho ha donat tot, tot i que ell es pensi que no fa mai res. Em transmet un sentiment per aquest gènere que a molt poca gent li he sentit.

I com no, vosaltres, els havanerus que dia rere dia seguiu els meus escrits, les meves piulades, els meus comentaris, les meves fotografies...
Sou collonuts i sense vosaltres, tampoc haguéssim arribat en aquest punt.



Salut, força i havaneres a dojo!


En parlen: 324, El periódico, Diari Ara, Btv, Espai Internet, Stic.cat


7 comentaris :

Isabel ha dit...

Ui, ui, ui!!! Quina cosa se sent per dins, emoció, nervis, alegria, toctoctoc del cor i això que només estic llegint el que ja m'ha estat avançat per correu, pel llibre de cares, bé, que ja ho sé, que aquest any SÍ, i tot i així em vénen llàgrimes als ulls.
Gràcies per haver-ho aconseguit, Toni i ànims per tirar endavant. Com s'estarà movent en Càstor veient tot això, segur que et diria: t'ho mereixes nano. I tindria raó. El recordem molt i em fa il·lusió constatar que l'enyorem amb alegria, com cal recordar una persona com ell. També vull agrair des d'aquí a la Cris i en Dídac els seus esforços, tens raó que sense el seu recolzament, no seria senzill. I si m'ho permets, fes una abraçada molt forta als teus pares, a aquells pares que recordo explicant-me que "aquest noi té una manera d'expressar els sentiments increïble, tot i ser un noi de ciències". Tot plegat t'ho mereixes i estic contenta que ho hagis aconseguit. No puc allargar-me, doncs estic molt emocionada des que aquest matí he llegit la notícia.
Gràcies.
SALUT, FORÇA I HAVANERES A DOJO!

Havanerus ha dit...

Isabel, ets un tresor!
Divendres vaig rebre la noticia de camí a Monells i els meus ulls s'humitejaren de tal manera que amb prou feina podia continuar la marxa i ara, gràcies a les teves paraules m'has fet emocionar de nou.
Gràcies per ser-hi i per les teves valuoses aportacions al bloc, felicitats per la part que et toca.

Quaderns de bitàcola ha dit...

Enhorabona pel premi! És admirable que se us hagi acudit fer un bloc com aquest per explicar el món de les habaneres i documentar-ho tot! Molt bona feina, us ho mereixeu!
Tot un honor compartir guardó amb blocs com el vostre. ;)

Enric i Celia
www.quadernsdebitacola.com

Havanerus ha dit...

Moltes gràcies pel teu comentari al bloc.
El cert és que hi ha molt poca cosa documentada, i la que hi ha està ens mans que encara no s'obren prou i no volen compartir certes informacions, però amb paciència tot arriba...
Poc a poc es va fent feina per que tots tinguem a l'abast aquest meravellós gènere musical tan nostre.

Quant al premi, deixa’m que també et feliciti de tot cor.
Ja t'avanço que darrera aquestes lletres tens un nou seguidor.

Vaig quedar molt sorprès i el vaig rebre amb molta il·lusió, tot i que encara no m'ho acabo de creure. Aquest reconeixement ens ha d'encoratjar a continuar treballant pel nostre bloc i els nostres seguidors.
Companys, gaudiu força i si tot va com ha d'anar, ens veiem la propera edició.
Si us voleu deixar gronxar per aquestes melodies tant nostres i saber una mica del gènere us espero a bloc havanerus.com

Salut, força i havaneres a dojo!

Silvia ha dit...

La feina ben feta, la dedicació, la constància , el respecte , la passió i afició per allo que es fa desinteressadament, amb l'únic interes de compartir, donar a conèixer i ampliar coneixements propis i aliens, ha tingut el seu reconeixem public en forma de premi. I el més lloable fidel a una linea i a uns principis

Enhorabona i endavant amb la teva tasca, els teus seguidors compartim la teva alegria

horabaixa ha dit...

Enhorabona Toni,

Pel premi que has guanyat, ben merescut. Per fer aquesta tasca tan bona.

Visca les havaneres !!!!!

El meu fill, de ben petit, ja era un entusiaste. Ara està estudiant a Paris, l'hi he enviat aquest link. Sé que estará content. I jo, emocionada.

Salutacions

Neus ha dit...

Quan les coses es fan des del cor, amb il·lusió i esforç, amb convenciment i transparència, amb sentiment i rigor, amb passió i constància... tard o aviat, tenen el reconeixement que es mereixen, i el teu moment ha arribat. Moltíssimes felicitats pel camí fet i per tot el que encara et queda per fer. El convenciment de què estàs fent algo que val la pena segur que el tens, sinó, no lluitaries com ho fas. Però aquest premi fa que, aquells moments en els que potser ha estat més difícil continuar es vegin recompensats. Gaudeix de la felicitat del moment, que els altres també els compartim!

Les Havaneres

Recordo una estrofa del Mestre J.L. Ortega Monasterio, per veure si algú li fa cas......
“..... Escolteu la seva veu, oh canons de tot el món, i la gent de tot arreu, no més guerres ni més morts, no més bombes ni més focs, sóc el canó de Palamós. Si els canons de tot el món, fossin com el vell canó, que tranquil està adormit, blancs i negres dintre el pit, portarien una flor, la Rosa de Jericó.” Gràcies per avançat.............


Inici Bloc