divendres, 9 de novembre del 2012

0

Ramon Sauló & Port-Bo inauguren les Festes de Sant Marti

Quan arriba “la fred” i retornem a la nostra vila, ens costa trobar-nos amb cantades d’havaneres dels grups que ens agraden, però tot i així, a vegades, aquests es deixen caure per les nostres contrades.


Es el cas del grup Port-Bo que ha participat en la “Nit del cremat” de Cerdanyola durant les Festes de Sant Marti. Compartien escenari amb, un fins ara desconegut per mi, en Ramón Sauló.

Avui en arribar a la feina, el primer que he fet ha estat connectar-me per tal de poder tornar a escoltar aquest cantautor català que tant i tants bons moments em va donar ahir vespre.


És una recomanació, quasi com la que em va fer en Carles Casanovas, tot i que en aquest cas, puc dir amb certesa, que tant captivadores son les músiques com colpidores les seves lletres. Si ja el coneixeu, res a dir, però si no es així, si us plau, busqueu-lo que potser us omple com a mi.

En Ramon Sauló estava acompanyat per en Josep Maria Ribelles al baix i arpa i per en Joan Eloi Vila a la guitarra. Un grup de músics amb un talent excepcional.

Em va agradar molt l’acompanyament d’arpa, aportava un so embolcallant a la carpa freda en la qual estava instal·lat l’escenari. Els canons de calor bufant de valent no feien prou, la nit era freda, però, primer en Ramon Sauló, els Port-Bo, i per acabar el cremat, varen apaivagar aquestes sensacions amb les seves interpretacions...


El tercet calellenc va cantar davant un públic molt respectuós, que havia pagat per estar  allà, fet que aportava un nivell de qualitat al públic i que els artistes varen saber captar des de el primer instant.

Us vull destacar el magnífic equip de so i de llums que hi havia muntat. Desconec qui ho va fer, però us puc assegurar que era una meravella per les imatges que ens regalava, el joc de colors que s’hi podia veure i com no, per el magnífic so que ens arribava.


Es cert que feia dies que no els escoltava, però vaig quedar força bocabadat per magnific nivell que ens varen oferir. Cert és també que enguany els Port-Bo no s’aturen per res, doncs aquest mes encara tenen cantades, el mes de desembre també i així fins a que torni la calor.... Aprotant el fil, no voldria passar per alt el comentar-vos i recomanar-vos la cantada que oferirà el grup Port-Bo al Palau de la música catalana. Un any més han estat contractats per oferir dintre els concerts que es fan de tarda i entre setmana per representar el génere. Aquest cop ens oferiran el concert espectacle "A prop del mar" amb la Nina, l'Antoni Mas, en Pep Poblet, en Lluis Subiranas i en Toni Gadea. Un espectacle que es representarà en un marc inmillorable. No us ho perdeu!.


La cantada de Cerdanyola, estava arrivant a la fi, l'alegria i la joia era majoritaria i quedava reflectit quan la gent acomiadava les dues darreres peces picant de mans tant fort com podia (seria per “la fred” o per lo bé que s’ho havien passat). I en acabar «El meu avi», a la carpa es va fer un clamp quan un grup va començar a cridar, "In, inde, independència!!". I s’hi va afegir gran part del públic assistent, uns cridant i els altres picant de mans...

La vetllada acabava, havia estat diferent, una nova troballa dins un món molt i molt rodat...

Salut, força i havaneres a dojo!.
















Les Havaneres

Recordo una estrofa del Mestre J.L. Ortega Monasterio, per veure si algú li fa cas......
“..... Escolteu la seva veu, oh canons de tot el món, i la gent de tot arreu, no més guerres ni més morts, no més bombes ni més focs, sóc el canó de Palamós. Si els canons de tot el món, fossin com el vell canó, que tranquil està adormit, blancs i negres dintre el pit, portarien una flor, la Rosa de Jericó.” Gràcies per avançat.............


Inici Bloc