dimecres, 2 de juliol del 2014

1

Previa de la 48º Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell

Benvolguts companys, un any més Calella de Palafrugell s'engalana per rebre la Cantada d'havaneres més coneguda de Catalunya i aquest any és lla 48ena.
Enguany, com sempre, tenim coses bones i altes no tant, però, permeteu-me que només en destaqui les bones.



Tenim la sort de tenir dalt de l'escenari a dos dels millors grups del pais, Peix Fregit i Port-Bo, un altre que aquest any fa 50 anys des de la seva creació Els pescadors de l'Escala, i un darrer que escoltant una entrevista al Regidor de Cultura de Palafrugell, Albert Gomez, el defineix com "un grup que tracta molt bé l'havanera tradicional i el cant de taverna tradicional d'aquí de Calella" que és Mariners de Riera.



Cal destacar també que el grup Peix Fregit celebra el seu 40è aniversari des de la seva creació (es va fundar l'any 1972, però no va ser fins l'any 1974 i en motiu de la Cantada d'havaneres de Calella que es varen posar el nom de Peix Fregit).

Bé, i un cop acabada la cantada, arriba el que per mi són els millors moments de la Cantada i no es altre que veure i escoltar els grups de prop.
Des de l'organització a cada grup se li assigna un local (Bar-Restaurant) de Calella per anar a cantar-ne quatre i em tingut la sort de rebre la informació de on anirà cada grup.

Concerts de prop
Mariners de Riera: Can Palet.
Peix Fregit: Calau.
Pescadors de l'Escala: Taverna Can Batlle.
Port-Bo: Ca la Raquel. 

Un any més, tenint aquesta llista de locals, ja sabeu on podeu anar. Un consell, aneu amb compte amb la tria i que no us passi com l'any passat què molts de vosaltres us vareu quedar a les portes de certa taverna perquè de molt males maneres no us deixaven entrar. Jo vaig tenir la sort d'entrar, però si recordeu em varen fer fora a la primera de canvi, doncs no "volien fotos". Aneu al tanto!.


També us informo que la cantada serà presentada per Espartac Peran i David Galceran, us desitjo molta sort.




Salut força i havaneres a dojo!
©Toni Foixench

1 comentari :

Unknown ha dit...

Hola Habanerus..... Aquest any molt fluixet..... Llàstima..... en soc una fidel seguidora de la cantada d'havaneres a Calella..... I aquest any ha sigut molt fluix tot plegat.... (Algú ho havia de dir....,)
Salut !!!!

Les Havaneres

Recordo una estrofa del Mestre J.L. Ortega Monasterio, per veure si algú li fa cas......
“..... Escolteu la seva veu, oh canons de tot el món, i la gent de tot arreu, no més guerres ni més morts, no més bombes ni més focs, sóc el canó de Palamós. Si els canons de tot el món, fossin com el vell canó, que tranquil està adormit, blancs i negres dintre el pit, portarien una flor, la Rosa de Jericó.” Gràcies per avançat.............


Inici Bloc