dimecres, 25 de febrer del 2015

1

Roda el món i torna al bloc

Ben trobats Havanerus,
Any rere any arrenco carregat d’il·lusió i amb moltes ganes que les havaneres, el cant de taverna i els Havanerus em regalin aquells deliciosos moments als que tant bé m'han anat acostumant al llarg d'aquests darrers anys.

L’any va començar amb molt bones noticies quant als grups convidats a participar a la XLIV Cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell.També m’ha fet molt content veure com un Restaurant com La Selvatana de Palamós fa la seva particular aposta per programar un cop al mes una cantada de taverna. Fins ara, ho feia esporàdicament, però pel que m’han dit, s’han proposat fer-ne una mensual. Tant de bo els sigui molt profitós.

En breu també hi ha la previsió d’obertura d’un altre restaurant a la Costa Daurada amb aquesta intenció, em reservaré els detalls fins que em permetin donar-vos més detalls.

I ara, ja tenim a tocar la II Trobada d’havaneres d’hivern “Ciutat de Gavà”. Si ho recordeu, l’any passat ja hi varem assistir i des del Bloc hi vaig donar força suport. El treball s’ho val i el fet d’oferir una Trobada a l’hivern ho hem d’agrair des de totes les vessants.

La trobada es celebra el proper 28 de febrer a les 20h i el preu de l’entrada és de 10 Euros. El lloc que l’acull és l’Espai Maragall al Passeig de Joan Maragall 11, 08850 – Gavà. Telèfon 932 639 690.

Enguany, els grups que hi participen son:
- Terra Endins de Girona.
- La taverna de Sant Feliu de Guíxols.
- L’Espingari de Montcada i Reixac.
- Són de l’Havana de Sant Vicenç dels Horts.
- Gats Vells de Gavà.

La compra d’entrades es podrà fer a través de les taquilles del propi Espai Maragall, per teléfon (932 639 690) o bé posant-vos en contacte amb algun component del grup Gats Vells.

Us hi esperem.

Salut, Força i Havaneres a dojo!.

©Toni Foixench

1 comentari :

Juan José Cabanellas Fraile ha dit...

Encara no he pogut baixar de la xarxa la 49 Cantada d´havaneres de Calella de Palafrugell, ni el seu cançoner. Soc un argentí descendent de catalanes i mallorquins que gràcies a face, i youtube pots aprendre la llengua dels seus avis escoltant havaneres i cançons marineres..... els dimano siusplau que els penjen o m´enviïen el recital i el seu cançoner a jj_cabanellasfraile@yahoo.com.ar
Els espero.... una gran abraçada des d´aquest costat de l´Atlantic.... en Juan Jose Cabanellas Fraile en Joan Josep pels Catalans

Les Havaneres

Recordo una estrofa del Mestre J.L. Ortega Monasterio, per veure si algú li fa cas......
“..... Escolteu la seva veu, oh canons de tot el món, i la gent de tot arreu, no més guerres ni més morts, no més bombes ni més focs, sóc el canó de Palamós. Si els canons de tot el món, fossin com el vell canó, que tranquil està adormit, blancs i negres dintre el pit, portarien una flor, la Rosa de Jericó.” Gràcies per avançat.............


Inici Bloc