diumenge, 6 d’abril del 2014

3

48º Cantada Calella de Palafrugell i la Creu d'Els Pescadors de L'Escala

Benvolgut Havanerus.
Ja tenim quasi tots els grups preparant les agendes per l'època forta de les cantades, i alguns d'ells es reserven el primer cap de setmana de Juliol per si un cas des de l'organització de la cantada de Calella de Palafrugell els convoquen.




Doncs bé, ja tenim els escollits:
- Port-Bo (Calella de Palafrugell).
- Peix Fregit (Palafrugell).
- Mariners de Riera (Matadepera).
- Els pescadors de L'Escala (L'Escala).

Esperem que el nivell assolit al llarg d'aquest dos o tres darrers anys es continuï mantenint.

A banda també us he d'informar d'una noticia important pel món de les havaneres i és la distinció amb la Creu de Sant Jordi a Els Pescadors de l'Escala.
Des del Bloc Havanerus volem donar les gràcies i l'enhorabona a tots els components que han passat pel grup, especialment als seus fundadors per portar les havaneres per tot arreu, per interpretar-les amb aquell sentiment que només ells tenien i per desgracia avui ja no queda ni l'essència.


Imatge cedida per en Joan Brugués

Seguint la informació que ens ha donat el company Joan Brugués, algun disc en vinil del propi grup i altres pàgines d'internet, us detallo els components que han passat per aquest grup (si em deixo algun i ho m'ho feu saber la'fegiré inmediatament):

- Ferran Català.
- Simeó Català.
- Llucià Carbó.
- Joan Farres.
- Litus Mallart.
- Xavier Falgarola.
- Josep Joli.
- Enric Basses.
- Jaume Burjachs.
- Nando Reverter.
- Albert Prat.
- Joaquim Mas.
- Joan Sureda.
- Joan Bossacoma.
- Jordi Cabarrocas.
- Josep Cruanyes.

Revisant l'article de la viquipedia per tenir una mica més d'informació, em crida l'atenció l'apartat d'història el qual us copio "Integrat originalment per pescadors, el grup anomenat Els Pescadors de l'Escala va ser fundat el 1963 i, originàriament, era format per Ferran Català, Simeó Català i Llucià Carbó i tot seguit s'hi van incorporar Joan Farrés i l'acordionista Carles Mallart."
Com a fet una mica insòlit, i és un més, em crida l'atenció que l'any 1995 varen treure al mercat el cd dels 30 anys, al 2000 els dels 35, al 2009 el dels 45 i ara al 2014 treuen el dels 50 anys.

Salut, força i havaneres a dojo!.




3 comentaris :

Unknown ha dit...

Hola Havanerus!!

Molt bona informació sobre "Els Pescadors de L'Escala", només dir-vos que Jaume Brujachs, no està ben escrit.

El nom correcte és Jaume Burjachs Gispert.(Era el meu tiet)

Moltes gràcies per la vostra correcció, que segur que fareu desseguida que pogueu.

Una abraçada.

Dolors Puig Roselló

Havanerus ha dit...

Ja està modificat Dolors, gràcies per la correcció.

antonieta ha dit...

Aprofitant que parleu d´en jaume burjachs,m´agradaria dir que no se si en el mon de l´havanera hi ha hagut algú que fes parlar l´acordeò com feia ell,així,amb tanta sencillesa,la meva filla que llavors era petita estudiaba música i sempre li deia " que bé que toques eh " ell contestaba ,oh es que ès un honner.Jaume que sàpigues que a casa nostra sovint escoltem les teves cançons .

Les Havaneres

Recordo una estrofa del Mestre J.L. Ortega Monasterio, per veure si algú li fa cas......
“..... Escolteu la seva veu, oh canons de tot el món, i la gent de tot arreu, no més guerres ni més morts, no més bombes ni més focs, sóc el canó de Palamós. Si els canons de tot el món, fossin com el vell canó, que tranquil està adormit, blancs i negres dintre el pit, portarien una flor, la Rosa de Jericó.” Gràcies per avançat.............


Inici Bloc