dimecres, 23 de juliol del 2008

0

Havaneres Grup Bergantí, Peratallada 19 de Juliol

Personalment no hi vaig poder assistir, ¡Ja m’hagués agradat!.
Però gràcies a un company, al qual, li estic molt agraït, vaig poder rebre l'informació de la cantada que us transmeto.
Me la va definir com “....molt emotiva ja que el lloc és molt bonic, la plaça major molt tranquil·la amb una sonoritat molt bona i un públic molt respectuós que escoltava en silenci, però potser amb emoció continguda, tots els temes que anava desgranant el Grup Bergantí.........”.

Hi va assistir en Josep Bastons, antic membre de Peix Fregit, i compositor de moltes havaneres com Tamariu, Lola la Tavernera, Mariner de terra endins, etc...
El Grup Bergantí en tenia ganes, se’ls hi notava, varen fer una espècie de cantada monogràfica dedicada a en Josep Bastons. I sonaren temes com Si em demanessin, Cap a tu, Records, Follia, A cau d’orella, entre molts d’altres.
I per finalitzar, el grup li va demanar, que pugés a l’escenari per dirigir La Bella Lola i El Meu Avi, ell hi accedir, i tot quedar amb una cantada de germanor, de bon rotllo, i una mostra de que el Grup Bergantí, amb els pas dels anys, més de 25, te arrels en molts llocs, que amb els anys, s’han anat transformant en molt bones amistats, “I per molts anys companys”.

Les Havaneres

Recordo una estrofa del Mestre J.L. Ortega Monasterio, per veure si algú li fa cas......
“..... Escolteu la seva veu, oh canons de tot el món, i la gent de tot arreu, no més guerres ni més morts, no més bombes ni més focs, sóc el canó de Palamós. Si els canons de tot el món, fossin com el vell canó, que tranquil està adormit, blancs i negres dintre el pit, portarien una flor, la Rosa de Jericó.” Gràcies per avançat.............


Inici Bloc