dilluns, 28 de juliol del 2008

0

III Cantada d'Havaneres Badia de Roses, 26 de Juliol

Un cop més, durant el cap de setmana he pogut disfrutar d'aquest món que tant em meravella, i que cada cop em queda més clar, que hi ha bona gent, amb ganes d'ajudar-me a la elaboració d'aquest blog.
A tots vosaltres, gràcies.
Adjunto la portada de la cantada, que cada cop que em sigui possible ho faré.

En primer lloc varen cantar el grup Barca de Mitjana, el problema, que jo vaig arribar tard, i just varen acabar quan jo arribava......... Pensava que Palamós, estava més a prop de Roses.......
En segon lloc ho van fer Els Cremats, amb temes molt cubans com Son de la Loma, El cuarto de Tula o La negra Tomasa, també varen interpretar havaneres com, Habanera embrujada, Mare vull ser pescador o La barca Xica, que per cert, la habanera embrujada, és actualment una de les meves preferides de les cantades, tot i que es fà ben poc, per desgracia meva.

Havaneres amb un toc rítmic (Bongos, flauta i dues guitarres), aquest grup de joves de Palafrugell, amb ganes de ficar-se el públic a la butxaca, van aconseguir que la gent que havia anat a escoltar havaneres, es trobessin temes cubans, que no són havaneres, però que ells estan capacitats per unir, per una banda, una havanera, i per l’altra un "Son Cubano", i la veritat és que no sona gens malament, mes aviat al contrari.
I per finalitzar la cantada, Grup Bergantí, que per segon any consecutiu repetia en aquesta cantada.

Interpretant els temes: Barquejant, Busca'm a l'Empordà, Lluna Plena, entre d'altres, per acabar fent, El canó de Palamós, en la qual es va afegir la gran majoria de públic que omplia la sorra de la platja de la Perola.
Que dir d'aquest grup de Malgrat, ....simplement..... que com més els escolto, més m'agraden. Com diu un dels seus components, "sense ser rés de l'altre món," o "no hay más sera, que la que arde
", les quatre veus formen un grup del bo i millor de l'Havanera Catalana actual.

Segons l'organització eren més de 2.000 persones, la veritat es que hi havien 1.000 cadires plenes, i molta gent asseguda a la sorra o al costat de l'entarimat, per tant, feu vosaltres els números. Hi havia molta gent.
El presentador de la cantada, Xicu Sànchez Carcásses, porta molts i molts anys dins de les cantades d'havaneres, i a ell se li deu gran part del mèrit d'aquesta cantada, i de moltes altres arreu del Nostre País.

Ell va donar pas a tots i cadascun dels grups que hi van actuar, i finalment va sol·licitar la presencia de tots per cantar les ja famoses havaneres de cloenda (la Bella Lola i el Meu Avi).
També vull fer esmena a la sonorització de la cantada per part de Sonostudi, simplement, perfecte. La sonorització era molt bona, entre altres actes, aquesta empresa dirigida per en Jofre, sonoritza les cantades de Calella, Palamós, Platja d'Aro, Calafell, Malgrat entre d'altres.....

En fi companys, amb bona companyia, uns grups excel·lents, un presentador inigualable, i una sonorització "d'estudi",..... ¿què més podem demanar aquells als quals en agrada l'Havanera?.
...........personalment, que ens deixessin pujar d'alt de l'entarimat per engrunar (fer malbé, o potser no.....) aquestes cançons que ells fan tant i tant bé.

Salut Companys.....

Les Havaneres

Recordo una estrofa del Mestre J.L. Ortega Monasterio, per veure si algú li fa cas......
“..... Escolteu la seva veu, oh canons de tot el món, i la gent de tot arreu, no més guerres ni més morts, no més bombes ni més focs, sóc el canó de Palamós. Si els canons de tot el món, fossin com el vell canó, que tranquil està adormit, blancs i negres dintre el pit, portarien una flor, la Rosa de Jericó.” Gràcies per avançat.............


Inici Bloc